22 december 2010 kl 10:04
Humor Religion:
av
3 kommentarer

Idag har vi alla stånd!

Jag pratar förstås om vintersolståndet. Ska man vara fucking petnoga så inträdde vintersolståndet igår klockan 23.38 UTC-tid men det var ju idag 01.38 här i nordöstra europa, bla, bla, bla, skottsekund, bla, bla, nördstuff.

 

Egentligen är det idag vi borde fira julafton som våra förfäder gjorde. Orsaken till att det äts fucking morotslåda först den 24:e är på grund av att Vintersolståndet inträdde runt den 24:e i den julianska kalendern.

Eftersom vi europeer sedan stenåldern festat loss riktigt rejält runt vintersolståndet bestämde sig dom kristna att kidnappa den högtiden och kalla den för jesu födelsedag. Dom kristna var nämligen den tidens Microsoft, dom tog någonting som redan uppfunnits och brandade om det i deras eget namn och kallade något annat. Man kan säga att Julen är helgdagarnas Internet Explorer, alla vanliga bananer tror att man firar för att jesus föddes då LOL!

 

Nästa stora grej borde vara orsak att festa loss rejält är perihelium som inträder den 3 januari. Då är jorden i sin elliptiska omloppsbana som närmast solen. Vi är som längst bort vid aphelium den 6:e juli.

Vänta nu för saatan! Tänker du. Det är ju fucking januari, svin fucking kallt, hur i helsikke kommer det då sig att vi är som NÄRMAST solen?

Jo det är så att temperaturen styrs av hur mycket dagsljus vi får, inte omloppsbanan. När vi är som närmast solen så befinner vi oss  147,098,074 km eller 0.98328989 AU från solen medan vi vid aphelium befinner oss  152,097,701 km eller 1.01671033 AU så skillnaden är inte så stor.

 

Fucking morotslåda

 

 

 

 

Papper.fi