27 oktober 2009 kl 12:47
Datorer:
av
2 kommentarer

Apple tar ut ockerpriser!

Min Macbook Pro har en elsladd och ett litet uttag som kallas för Magsafe. Magsafe är ett väldigt bra uppfinning och Apple ska ha en eloge för att ha tagit fram en sådan fiffig och nyttig lite grej. För dom stackars satar som sitter på en gammal ångdriven Thinkpad med Vista och en bunt trojaner så är Magsafe ett litet eluttag till macarna som hålls fast med en magnet, råkar man dra i sladden faller den lätt bort utan att din sviiiiindyra överprissatta leksak dimper ner i golvet o radera alla bilder på fammo. NOTERA dock att denna uppfinning inte är 100% säker då vår  Roomba ändå drog ner min mac i golvet med totalt hårddiskhaveri som resultat (i framtiden kommer inte robotarna att slåss mot människor, dom kommer att slåss mot varandra, precis som vi) prisa Cthulhu för backup!
Det slog mig igår att det är lätt hänt att man glömmer sin elsladd till laptopen när man är på resa, i hotellrum, klassrum, bordeller etc. I Macbookens fall är det då inte bara att tramponera in på närmsta Clas Ohlson o köpa sig en ny. Nej, pga Magsafen så måste man fara till en Applestore eller nån annan auktoriserad handlare. Bara ordet Applestore gör att ens plånbok får psoriasis. Slarvpelle som jag är så säger Murphys’   lag att jag kommer att slarva bort sladden en vacker dag, så jag gick in på Apples hemsidor (ett under att dom inte tar betalt för det också) för att kolla vad ett sånt däringa sladdhelvete går på.
89 EURO!!! VA FAN?!?! Rent lurendrejeri om jag får säga min mening (och der får jag för det står så i grundlagen) en generisk AC adapter kostar runt 10-15€ sladden några cent till. Det innebär att magsafeuttaget kostar minst 75€!!! Det måste vara den fucking dyraste magneten på jorden! Vad är den gjord av? Mithril? Latinum? Spice? Svaret är nog att magneten är gjord av girighet. Steve Jobs skrattar varje gång någon tappar sin magsafesladd. Han har skrattat så mycket att han skrattat sönder levern. Nu hoppas jag att det sitter några kineser o filar på piratkopior. Vad än era riksdagsmän säger så är pirater ibland på den goda sidan (se bara på Johnny Depp, han var ju snäll fast han hade svart ögonskugga).

Pris: Din själ.

 

Papper.fi